ضرورت آزمایش و تست بتن

از آنجایی که امروزه بتن به عنوان پرمصرف ترین ماده بعد از آب، در سازه های ساختمانی معرفی شده است لذا آزمایش بتن به موجب استفاده روزافزون از این محصول در انواع صنعت ساختمان و عمران، به امری ضروری و حیاتی تبدیل شده است. در واقع آزمایش بتن کمک می کند تا کیفیت و مطلوبیت تمامی متریال هایی که باعث تشکیل و به وجود آمدن این سازه شده اند مورد بررسی و آزمایش قرار گیرند. در یک عبارت ساده تر؛ آزمایش بتن به روش ها و متدهایی گفته می شود که از آن ها در جهت کنترل و ارزیابی کیفیت بتن سخت شده استفاده می گردد. به این طریق از مناسب بودن کیفیت و مرغوب بودن بتن برای انواع بهره برداری های مختلف اطمینان حاصل می شود.
به طور کلی بتن به یک ماده ترکیبی گفته می شود که از تلفیق متریال های مختلفی نظیر: آب، سنگدانه، سیمان و بسیاری افزودنی های شیمیایی دیگر ساخته می شود. امروزه انواع مختلفی از بتن های ساخته شده با انواع مصالح مختلف که هرکدام دارای خواص منحصر به فردی هستند به کار برده می شود. به علاوه تمامی این تفاسیر، بتن یک ماده به صرفه و کاملا اقتصادی است که با کارایی بسیار بالای خود می تواند طی سال های طولانی بدون هیچ گونه نیاز به نگهداری دوام می آورد. به همین علت از دیدگاه مهندسین و پیمانکاران صنعت ساختمان، در تمامی سازه های ساختمانی و عمرانی آزمایش بتن یا همان بررسی بتن از اهمیت قابل ملاحظه ای برخوردار است. زیرا به این شیوه بتن ساخته شده همگن، کارا، مقاوم، پایا و کم تراواتر ساخته و به بازار عرضه می شود.
اهمیت آزمایش بتن
در رابطه با ضرورت آزمایش بتن قبل از هر چیز باید بدانیم که رفتار تمامی متریال های ساختمان تحت فشارهایی که در اثر عوامل مختلف بر آن وارد می شود چیست؟ همچنین باید تعیین شود که تمامی مصالحی که این متریال ها از آن ساخته می شوند تا چه اندازه تحمل بار و فشار را دارند؟ به همین منظور انجام آزمایش بتن بر روی تمامی بتن های سخت شده باعث می شود تا تمامی مسائل مختلفی مانند طریقه ساخت بتن مرغوب، چگونگی رسیدن به مقاومت مورد نیاز، مبارزه با تمامی عوامل خورنده، تشکیل و ساخت بتن بادوام و بسیاری موارد دیگر مورد بررسی قرار داده می شوند. بنابراین در تمامی قراردادهای طرح های عمران و آبادانی و ساخت و سازهای ساختمانی، در کنار تمامی ضوابط و مقررات، آزمایش بتن جزء مشخصات فنی قرارداد بوده و رعایت آن برای تمامی پیمان کاران و مهندسین الزامی است.